Raih RM27.7juta dalam 26 hari, Boboiboy Movie 2 filem animasi terlaris no.1 di Malaysia

Filem animasi tempatan Boboiboy Movie 2 (BBBM2) telah berjaya mengutip sebanyak RM27.7juta di Malaysia sahaja dalam masa 26 hari.

Secara rasmi filem animasi ini menjadi filem animasi terlaris No.1 di Malaysia mengatasi filem-filem animasi tempatan yang pernah diterbitkan di Malaysia. Ia sekali gus berjaya mengatasi kutipan filem animasi antarabangsa yang pernah  ditayangkan di Malaysia.

Pengumuman ini telah disampaikan melalui media sosial Astro Shaw dan Animonsta Studios hari ini.

Menurut Ketua Pegawai Eksekutif Animonsta Studios, Nizam Abdul Razak, yang juga merupakan penerbit serta pengarah filem BBBM2 ,

“Kami di MONSTA amat teruja dengan pencapaian BoBoiBoy Movie 2 yang berjaya memecahkan rekod kutipan tertinggi semua filem animasi di Malaysia. Saya ingin mengucapkan jutaan terima kasih kepada jutaan penonton dari pelbagai bangsa dan lapisan umur yang menyokong BBBM2.

Bagi Naib Presiden, Ketua Astro Shaw & Nusantara, Raja Jastina Raja Arshad, “Kami amat gembira segala usaha promosi dan pemasaran yang dirangka dan dijalankan benar-benar memberikan impak yang positif. Ini merupakan perkembangan yang sangat baik dalam industri filem tempatan dan menunjukkan filem animasi tempatan kita mampu bersaing dengan filem antarabangsa. Kami sangat berterima kasih kepada penonton yang telah menonton dan menjadikan filem Boboiboy Movie 2 filem  Animasi No 1 Malaysia.”

Sudah memasuki 4 minggu ditayangkan, filem BBBM2 ini masih lagi rancak ditayangkan dan masih memberikan persaingan sengit dengan filem lain dan masih dalam carta top 5 kutipan mingguan pawagam.

Ruang komen

Please enter banners and links.

URTV
News Reporter
error: Content is protected !!