ALTIMET bergabung dengan ZIZI KIRANA dalam PENDEKAR PENA

Selepas mengukir kejayaan menerusi konsert terakhir beliau iaitu ‘The Last Altimet Show’ yang dihadiri lebih dari 4000 penonton pada Februari lalu, penyanyi rap terkenal tempatan, Altimet muncul dengan single terbaru berduet bersama penyanyi sensasi Zizi Kirana yang berjudul ‘Pendekar Pena’.

Pendekar Pena merupakan single kedua yang dilancarkan Altimet untuk album terakhir beliau ‘O’ yang telah dipasarkan sejak Disember tahun lalu.

Antara komposer yang terlibat di sebalik pembikinan lagu ini ialah DJ Biggie, Faliq Auri, Kidd Santhe, Adeep dan Altimet sendiri.

Berbicara mengenai kisah di sebalik lagu ini yang mempunyai maksud dan bahasa yang mendalam, kata Altimet, lagu ini adalah berkisarkan tentang seorang Rapper.

“Lagu ‘Pendekar Pena’ mengisahkan tentang seseorang yang suka ‘menunjuk’ kemampuan yang ada pada diri mereka. Rapper biasanya akan bercakap tentang betapa bagusnya diri mereka ketika menyanyikan bait-bait kata lirik lagu rap. 

“Jadi ia merupakan satu kemestian bagi saya untuk menghasilkan lagu ini. Tetapi saya lakukan dalam prosa Melayu klasik sebagai ‘twist'”, jelas Altimet.

Tambah Altimet dia memilih Zizi Kirana adalah kerana mengagumi bakat penyanyi itu.

“Zizi dapat menyanyikan lagu asli dengan baik. Pada masa yang sama dia juga turut dikenali sebagai seorang rapper wanita. Jadi pada saya Zizi merupakan pilhan yang paling ideal untuk kolaborasi ini”, ujarnya.

Single ‘Pendekar Pena’ merupakan terbitan Altimet Holdings Sdn Bhd dengan kerjasama Warner Music Malaysia sebagai pengedar boleh didapati di kesemua pelantar digital seperti Spotify, iTunes, KKBox, Deezer, Joox dan juga Apple Music bermula 21 Disember 2018.

 

Ruang komen
URTV
News Reporter
error: Content is protected !!